Šiek tiek apie Kiprą

5 mėnesių gyvenimo Kipre, kadangi mano gyvenimas kaip kelionė, todėl nenustoju keliauti vis kitomis kryptimis. 

Būdamas Lietuvoje išsikėliau sau aukštus tikslus, kurių pats nesugebėjau įgyvendinti arba per anksti pasidaviau, bet kaip ir visada suradau išeitį, kuri buvo ne ką blogesnė nei manieji tikslai. 

Todėl, netikėtai, atsirado dvi galimybės - USA ar Kipras, bet pasirinkau Kiprą, o gal ir gerai, nes viskas buvo žymiai geriau nei turbūt galėjau pagalvoti. 




Nauja patirtis, sutikti žmonės, nauji draugai bei gyvenimas saloje, kurį visada norėjau patirti, kadaise turėjau svajonę, jog noriu gyventi kur nors šiltame krašte, kur šviečia saule, beveik niekada nelyja bei sėdėti pajūryje, žvalgytis ir suprasti, kad vis dėlto mano gyvenimas toks puikus. 

Praėjo dar tik 2,5 savaitės kaip esu grįžęs ir vis dėlto galvoju, reikia grįžti prie rašymo ir visa tai aprašyti kol mintys vis dar šviežios.

Kiekvieną dieną jaučiausi lyg namie, kadangi visą savo gyvenimą gyvenu pajūryje, tai atrodė taip artima. Nueidavau į paplūdimį, sėdėdavau, žvalgydavausi ir suprasdavau, jog kartais iš tiesų gyvenime reikia tiek mažai, jog jaustumeisi puikiai, viduje pasidarydavo taip gera. Galvodavau apie planus, kuriuos norėčiau įgyvendinti, apie kuriuos galvojau, bet neįstengiau to padaryti. Stengdavausi suprasti ką iš tiesų man reiškia šios gyvenimo kelionės, kurios yra visiškai spontaniškos iš kurių tuo pačiu labai daug pasimokau. Bet kartais, kaip ir dabar, sėdžiu jau po dar vienos savo kelionės ir nesuprantu, jog 5 mėnesiai tiesiog "bėgte" prabėgo. O tada prasideda dar vienas gyvenimo etapas. 


Darbo patirtis, kuri nuo pat pradžių buvo įdomi, pilna nuotykių, įvairių klientų, naujų pažinčių, ryšių, pasitikėjimo bei patirties kurią įgijau būdamas Kipre - neįkainojama.. Išvažiavau kaip Animatorius, bet, deja, praėjus keletai mėnesių tapau komandos lyderiu bei Pramogų skyriaus vadovu, dirbau dviejuose viešbučiuose - ST. George bei ST. George Gardens. Organizavau veiklas, renginius, žaidimus, viktorinas bei įvairiausius užsiėmimus. 

Dauguma animatorių gyvena viešbutyje arba šalia viešbučio, o aš gyvenau bute, kuriame būnant balkone kiekvieną vakarą buvo galima išvysti nuostabų saulėlydį, deja, jų mačiau tik kelis, nes tuo metu arba būdavau darbe, arba iki to laiko nespėdavau grįžti namo. Kiekvieną mielą dieną lipdavau į pakalnę ir galvodavau, blemba, kaip užknisa, nes ir eiti reikėdavo apie 15 min., bet paskutinėmis dienomis supratau, jog dažniausiai nė nepajusdavau kaip jau būdavau viršūnėje. Todėl lipdamas paskutinį kartą visai nepasiskubinau lipti.



Būdamas Kipre keliavau iš tiesų mažai, galėčiau sakyti galbūt tai dėl laiko stokos, kadangi dirbdavau praktiškai kiekvieną dieną, turėdamas tik vieną laisvadienį per kurį norėdavau tiesiog pailsėti, gi kartais reikia sau leisti nieko neveikti. Turbūt reikės grįžti dar vienam kartui, bet šįkart kelionei aplink salą, gi ten tiek visko ko galima pamatyti! O kas norite aplankyti Kiprą, tai tiesioginiai bilietai iš Kauno, Vilniaus bei Rygos į  Pafosą ar Larnaką. Kainos net sezono viduryje visiškai nesikandžioja,  bent jau į/iš Pafoso. Saloje patogiausia keliauti motoroleriais, mašinomis, bagiais, autobusų transportas taip pat išvystytas. O jeigu dirbate Kipre, tai ir nuomos kainos bus mažesnės. Teko nuomotis motorolerį 2 savaitėm, bet vietoj 14 dienų dar papildomai 4 dienos visiškai nemokamai.

Kaip tik žiūrint šiuo metu per langą, labiausiai ko pasiilgstu, tai tos 40 laipsnių šilumos, viduržemio jūros skaidrumo, jūros skardžių, pasivaikščiojimų pakrante.

Kadangi pastaraisiais metais keliauju ir tuo pačiu dirbu vis skirtingoje šalyse, tai mano didžiausiam gyvenimo džiaugsmui kartais tenka atbėgti iš paskos. Kipras taip pat įsiminė tuo, jog tai yra 6 valstybė, kurią aplankėme kartu per pastaruosius 2 metus and still counting!

Bet sezono viduryje nusprendžiau dar kartą kibti į mokslus ir nuo rugsėjo mėnesio grįžti į gimtinę - tik šįkart į Vilnių ir ten pradėti tą "rimtesnį" gyvenimą.

Kelionės man visų pirma suteikia supratimą apie šį pasaulį, jo įdomybes, kultūras bei visuomenę kokioje mes gyvename. Supranti, jog pažindamas šį nuostabų pasaulį keitiesi ir pats, manau, jog dauguma žmonių, kurie nekeliauja jie nesupranta to ką keliaujantys patiria, kaip mes keliaudami keičiame savo mintis, semiamės idėjų, planuojame tolimesnes keliones bei kultūriname savo vidinį pasaulį. O kartais suprantame, jog galbūt negyvename mes iš tiesų taip blogai kaip galvojame?


O dabar šiek tiek apie vietinių gyvenimą. Jie paprasti, dažniausiai dirbantys jau šeimos sukurtame versle - kavinėje, parduotuvėje, viešbutyje ar dar kur nors, siūlantys įvairias paslaugas, tai pasiplaukiojimus, išvykas, ekskursijas, pardavinėjantys suvenyrus ar tiesiog bet ką .

Dažnai žvejojantys arba leidžiantys dienas paplūdimyje, žaidžiantys stalo žaidimą, deja, nepasakysiu kokį, bet tarp vyresniojo amžiaus žmonių pakankamai populiarus, pastebėdavau dažnai mieste, tiesiog būryje susėdę žaidžia, gurkšnojantys arbatą.

Taip pat vietiniai dažnai užsiima nuomos punktų verslais - motorolerių, automobilių, bagių, dviračių, paspirtukų, vestuvinių autobusų nuoma ar įvairių vandens pramogų paslaugom.

Kai kurie pardavinėja vaisius pakelėse, o sustojus papasakoja kaip juos augina, kokių rūšių yra.

Kipre tikrai sutiksite labai daug anglakalbių bei rusakalbių. Tad jeigu mokate bent vieną ar kitą kalbą - problemų tikrai nekils.

Maisto kainos šiek tiek didesnės nei Lietuvoje, kadangi atitinkamai atlyginimai taip pat didesni, bet kavinėse galima pavalgyti ir už 10-15 eur.


Jeigu yra žmonių skaitančių šį tinklaraštį bei dainuojantys, šokantys, užsiimantys akrobatika ar dar turi kitokių sugebėjimų, o gal tiesiog norit pabūti animatoriais bei išvažiuoti padirbėti svetur, užsidirbti pinigų, pakeliauti - kreipkitės, padėsiu kuo galėsiu! Žinau kur tiesiogiai nukreipti.

Garantuoju, jog patirtis bus neįkainojama bei žmonės, kurie bus aplink jus - taps antrąja šeima.

Sutikau ir tokių, kurie jau gyvena ir po 6 ar daugiau metų, pradėję tiesiog dirbti animatoriais, o po to sugalvoję savo idėjų, šou, dabar jau turintys savo pasirodymus ir keliaujantys ne tik po Kiprą.

Ir pabaigai... 👋 dar kartą apie keliones!

Kiekviena kelionė man atneša tam tikrą supratimą apie gyvenimą svetur, jo naudą, galimybes, minusus, pliusus, pamokymus bei įvairias žinias, kurias gyvenime neretai stengiuosi pritaikyti ir sau. Visada žavėjausi pietietišku gyvenimo būdu, šypsena veide, atsipalaidavimu, laisvu bendravimu, jokio susikaustymo, būtent, taip stengiuosi gyventi dabar, kuo daugiau bendrauti, šypsotis, gyventi linksmai, tobulėti, keliauti vis daugiau ir daugiau, atnešti vis daugiau gėrio į mūsų pasaulį, praskaidrinti dieną sau bei kitiem.

Kartais pagalvoju, jog tyliai svajodamas visada prisisvajoju ir nepastebiu, kaip netikėtai atsirandu ten kur mažiausiai tikiuosi.

Asmeninio archyvo nuotraukos.

                               
                               

        Nežinau dar apie ką rašysiu kitą blogą, bet tikrai parašysiu, nes gyvenimas gi toks nuspėjamai nenuspėjamas. 😺  O jeigu turite klausimų ką galima nuveikti Pafose, kur nueiti pavalgyti, kur ką pigiau nusipirkti - visada atsakysiu. 💬                 

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

DUBAJUS - MIESTAS, KURIAME BENT MINUTEI PASIJUSITE PONAIS

DUBAJUS - LIBERALIAUSIAS JUNGTINIŲ ARABŲ EMYRATŲ MIESTAS

Kelionių istorijos